fredag 25 april 2008

På tal om syjunta, min kära G

Jag nämner inga namn eftersom jag inte är en taskmört men G, jag saknar dig. Att man kan välja syjunta framför hundträning övergår mitt arma förstånd. Kan faktiskt inte hålla mig från att retas lite. Pratade med mannen du bor med att inte försöka få dig att välja hundträningen, han tyckte att var lugnt och skönt att ha dig på syjunta, men jag kan som sagt inte låta bli. Igår hade vi det jättebra i solen, träningsgruppen. Vi hade BRA träning och gott fika. För dig som har en hund som behöver träna möten eller bara att befinna sig tillsammans med andra hundar så kan jag verkligen rekommendera träningsgruppen. Den fyller många syften. Nu när vi har solen, värmen och kaffet med oss så kan det nästan inte bli bättre. Nästa vecka är det ingen träningsgrupp för att då är det 1:a maj.
Peppar skötte sig exemplariskt på alla sätt igår. Hon har slutat resa ragg i princip alla situationer, hon har blivit duktig på att visa lugnande signaler och hon kan hantera de andra hundarna på ett mycket bra och lugnt sätt. Sedan är hon ju inte mer än hund så ibland så får även hon härdsmälta. Speciellt när de andra hundarn stojjar. När vi fikade så kom Curry tillsammans med Husse och hon hoppade på alla som hon kom i närheten av. Suck. Mycket träning kvar med den hunden innan hon blir besökshund.
Ha det nu gott i helgen och njut av våren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du Anja, även den bäste kan drabbas av förvirring och göra konstiga val. Nu har i allafall syjuntan tagit sommarlov så nu kommer jag äntligen till dig på torsdagarna. Den där mannen du pratat med han ska minsann få se på lugn och ro. (inte) Vi syns/G

Marie & Koira sa...

Jag tyckte det var häftigt att se att alla hundarna, som fortfarande var närvarande vid fikat, helt hade accepterat situationen och var till freds - tills söta lilla Curry kom traskandes, då minsann skulle alla tala om på ett eller annat sätt att det kommer en ny individ som minsann inte tillhör gruppen. Så inte var det kontigt om Curry blev brydd över det mottagandet inte! :-)

Tråkigt att det inte blir nåt nästa vecka...
Ha en fin helg!