torsdag 13 november 2008

Novembermörker

Hej hopp.

Äntligen har jag tid och lust att komma igen när det gäller bloggen. Sedan sist har det varit jättemycket av alla möjliga slag. När jag haft tid så har lusten att skriva inte funnits och när jag har haft lust så har inte tiden funnits. Så kan det vara. Men nu är jag här.

Sedan sist så har jag varit i Sundsvall en gång till. Under fredagen försökte jag lära Peppar "tjaba". Hon ska slänga upp huvudet när jag säger "tjaba" och jag lyckas inte få till det trots att jag har tränat det hemma, också. Jag deppade ihop totalt och tyckte att jag är en urusel tränare som inte kunde lära hunden "tjaba". Allt bra, användbart och svårt som jag har lärt Peppar förbleknade helt p g a detta tjabamisslyckande. Hon är ju min hjältinna. Efter att ha sovit, vilat, kelat och TÄNKT under fredag kväll och pratat med mina kurskompisar och min lärare så tog jag mitt förnuft till fånga. Att låta 1 litet "problem" överskugga allt det goda och positiva blev å det bestämdaste förbjudet i min värld.

Peppar och jag har också varit på "skarpa" besök. Äntligen. Vi var på ett boende för äldre. Peppar skötte sig jättebra med tanke på att det var första försöket. Vi var där två dagar i rad och jag måste säga att det kändes annorlunda andra dagen. De gamla på något sätt väntade på oss. Det blev mycket kel, klappande, kramande av Peppar och prat om hundar men haft. Jättekul. Vi ska dit nästa vecka också.

Homeopatikursen var väldigt spännande och jag kan inte låta bli att bli fascinerad av att det faktiskt funkar. Jag har behandlat Peppar för skendräktighet med homeopatmedicin och det funkade finemang. Homeopaten Eva gjorde också ett hembesök för att utreda Peppar och hennes klåda och snörvlingar. Inget stort problem egentligen men ändå tillräckligt för att störa henne. Eva ska göra en utredning under nästa vecka och skicka oss ett behanlingsprogram och mediciner. Lovar att rapportera hur det går. Hur spännande som helst.

Ska ha kurs i helgen för 7 stycken hundägare. Önskar er en härlig helg.

Inga kommentarer: