söndag 5 april 2009

Tänk att döda bloggar kan återuppstå.

Hallojsan alla som är intresserade. Skäms på mig som har slarvat med bloggen nu igen. Kan inte riktigt förklara varför. Tiden går, liksom. Helt plötsligt så har dagen gått och nästa och nästa o s v. Först har man dåligt samvete sedan försvinner bloggen allt längre in i det dåliga samvetet för att till slut nästan upphöra att existera. Men jag fiskade fram den =-)

Så vad har hänt sedan sist då? Massor förstås. Peppar är nu Civil Tjänstehund - Besök och terapihund. Hon är verkligen himla duktig på det hon gör, vi kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Det som är spännande nu är om vi kan lyckas få betalt för det vi kan och så gärna gör. Kanske inte så lätt men jag har sett vad hundar kan göra och tänker inte skrämmas av finanskris och besparingstider.

Så här ser vår presentation ut :

Besökshundsteam


Peppar: schäfer
Anja: förare

Vi kommer gärna och besöker er. Vi har en gedigen utbildning genom Hundens hus på ca 200 timmar + egen träning och praktik.
Anja har lång erfarenhet från vård, omsorg och arbete med hundar, är utbildad undersköterska/skötare och har en god utbildning på hundsidan. Peppar är certifierad besökshund.
Vad kan då Peppar tillföra i sitt arbete som besökshund?
- sprida glädje
- höja oxytocinhalten genom att ge och ta emot beröring. Oxytocin är ett lugn och rohormon
- ge fysisk aktivitet, social träning och mental stimulering
- förbättra livskvaliteten och vara en friskhetsfaktor
- motivera till rehabilitering
- ge möjlighet till att träna minnet, självförtroende, empati, motorik och överbrygga hundrädsla
- bygga broar mellan människor
Vi kan göra både allmänna (ge alla på boendet tid och uppmärksamhet) och riktade (jobba mer terapeutiskt med en eller några boende) besök.
För att nå ett resultat gör vi minst tre besök – kostnad 1500kronor + moms. Ett besök tar 1-1 1/2 timme. Kan vara antingen allmänna och/eller riktade. För mer är tre besök kan man köpa ett abonnemang – kostnad 2000 kronor + moms, för 1 besök / vecka x 4 veckor.
Det finns givetvis utrymme för individuella lösningar.
Anja Wernersson innehar F-skattsedel Instruktör och Problemkonsult http://www.hundkul.se/ , 0733 – 39 22 88Jag har mött många hundägare sedan jag skrev sist och det är härligt att se att fler o fler väljer vettiga metoder att jobba med sin hund på. Pratade om det senast idag när Peppar och jag var på rallykurs att det är känslan föraren har i kroppen som betyder något för hunden. Så tänk på det ni; det går inte att vara arg och irriterad på hunden samtidigt som man garvar och säger _ Hoppsan sa, vi gör om det.
Nu ska vi bara be om SOOOOOOOOOOOOOOOOOOL och VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR så blir allting bra. Sköt om er och era fyrbenta vänner tills nästa gång. Lovar att det inte blir så länge.
Morsning

1 kommentar:

Marita sa...

Så kul för dig och Peppar. Hoppas ni får göra många jobb tillsammans nu:).
Grattis!!! så himmla roligt:))

MVH//Marita och Paxi