söndag 12 april 2009

Vår

Äntligen känns det som om det skulle kunna bli vår. Vill ge er en liten solstråle på vägen. Hon är faktiskt något så ovanligt som en gul flatte. Det ni.

Jag har lagt det första riktiga spåret till Peppar. Hon gick som ett lokomotiv, typ. Hon har också fått jobba i stora letarutor, vilket hon tycker är skitkul. Letarutor är en fenomenal uppfinning. Hunden får både använda näsa och kropp och kondition. Beroende på var man lägger sina rutor så kan det ju bli mer eller mindre tungjobbat för hunden.

Vi har börjat att löpträna ordentligt. Minst två, helst tre ggr i veckan. Ibland har jag en son eller en terrier med mig men Peppar är alltid med. Att springa är nog inte ddet roligaste Peppar vet men hon ställer så klart alltid upp och för att behålla hennes motivation för att springa så har jag alltid en boll med mig som jag langar ut i skogen då och då under löprundan. Hundars muskler och leder mår inte bra av att röra sig i samma tempo på hårt underlag. Bollen är också suverän i möte med andra hundar. Numera så är Peppar lös hela rundan och tittar knappt på den mötande hunden eftersom hon vet att efter mötet så kommer bollen.


Evy och jag har fått en ide om att hålla gratis föreläsningar i lokalen. Vi ska turas om och de ska handla om lite olika saker. Jag funderar just nu på hur jag ska kunna lösa det med tid och plats för detta. Kommer att i god tid skriva ut vad som gäller på hemsidan. Håll utkik på kalendern.


Kurserna håller på att komma igång ordentligt. Jag måste nog ärligt säga att det inte är samma hårda tryck som det brukar vara. Men kurserna fylls på så sakteliga. Nytt för denna terminen spår - fortsättning. Jag har nog tänkt att köra den som en träningsgrupp där vi hjälps åt att lägga spår åt varandra, göra det svårare och roligare och fika såklart. Anmäl dig till den om du har spårat lite grand men har kört fast eller vill komma vidare. Kan bli jättekul.


Jag hoppas att påsken har varit bra för dig. Min har varit helt OK. Bara det att få sova på morgnarna gör min dag mycket bättre. Att vara ledig på kvällarna är heller inte så dumt. Ha nu så skönt i vårsolen och vi hörs snart// Anja W

2 kommentarer:

Marita sa...

Hej!!!
Det är helt underbart nu när våren kommer:). Det är inte så dumt att få lite kondition heller:).
MVH//Marita och Paxi

Marianne och Cilla sa...

Azzoras BLACK sunshine är solstrålens namn, visst är hon söt,
Sunny. I morgon skall Sally och Cilla ut på praktik. Njut av solen när ni ser den.........Kram från Marianne och Cilla