torsdag 25 juni 2009

Tjenamoss i värmen

Tänk att den äntligen är här. SOMMAREN. Många tycker kanske att det blir för varmt men själv älskar jag verkligen värmen och solen. Jag brukar säga att det kan aldrig bli för varmt, iallafall inte i Jämtland.
Så hur gör man då med sin vovve när det blir så varmt som det är nu? Med tanke på att de t o m skriver i tidningen att man inte ska gå ut med hunden vid varmt väder så kan man ju bli lite fundersam. Om du frågar mig så gör jag ingen skillnad när det gäller Peppars och mina aktiviteter. Däremot är det skillnad på den hänsyn som jag faktiskt måste ta gentemot henne när det gäller tillgång till vatten. Så antingen har jag med mig vatten eller så är vi där jag vet att det finns tillgång till rent vatten. Verkar hon belastad av värmen så kan det även krävas en vilopaus i skuggan. Varför håller hon på, tänker du kanske? Jo, för mig är det viktigt att Peppar fungerar på ett bra sätt även om det är varmt eftersom hon nu för tiden har ett jobb (Besök) och ett till på gång (försvarsmaktshund) om hon klarar certprovet. Se det som tillvänjning. Och det funkar.
Har funderat lite på varför det går så trögt för mig att skriva i den här bloggen. När jag väl sätter mig och skriver så går det hur lätt som helst och är riktigt roligt. Dessutom händer det ju en hel del runt mig som har med hundar att göra.
Har nu börjat att fundera på hösten, typ augusti. Det kommer att bli kurser, träningar, problemrelaterat jobb, besök och promenadservice som jag har haft tidigare. Just nu surrar mitt huvud av ideer och tankar på nyheter som blir aktuella till höstkanten. Avslöjar inget nu såklart men håll utkik på hemsidan.
En liten kortis till. Det är många som har pratat om att de vill gå en spårkurs. Är du en av dem så är det bra om du anmäler dig. Det är suveränt roligt att spåra. Blir det tillräckligt många anmälningar så kommer jag att köraigång en kurs i mitten av augusti.
Ha det nu så gott och vi hörs snart.

Inga kommentarer: