fredag 15 januari 2010

Den vackra vintern

När det är så här förbaskat kallt, så här länge får man hitta andra saker att njuta av än vädret. Allt detta vita i träd och på buskar är ju så förbaskat vackert så pass på att njuta. Vi (Peppar, Curry och jag) är ute på långa, kalla och vackra promenader i skogen. Curry tycker förvisso att det är kallt men bara man håller tempot så går det bra.

När vi var i skogen igår så fick jag syn på 6 (sex) rådjur som kom kutande. Peppar hörde dem men valde att gå med mig. Vad härligt när alla våra intejagarådjursträningspromenader ger resultat. Det är en otroligt skön känsla. I vinter har jag faktiskt fått stopp på den lilla söta rådjursjägaren trots att hon har sett dem.

Måste få kommentera all hundskit som ligger överallt. Blir förbannad över de hundägare som inte kan plocka upp skithögarna efter sina jyckar. Vi som sköter oss får ju också onda ögon av alla dem som inte tycker om hundar. Så alltså: PLOCKA UPP SKITEN. Fast det gör antagligen du som läser den här bloggen.

Vill gärna delge er några finfina omdömen som jag har fått från elever denna vecka. En slipad hundmänniska sa helt spontant under en lektion att hon verkligen uppskattar sättet att jobba hund på som jag förespråkar. Att slippa en massa korrigering när hunden gör fel utan istället vara inriktad på att leta efter det som hunden gör rätt. Hon sa att det var skönt att få lära sig att man kan vara sjysst mot hunden och ändå kunna få till den.
På föreläsningen igår så hade vi praktiska hanteringsövningar med de hundar som var där. En av hundarna som var där hade det väldigt jobbigt med detta att inte få göra någonting alls och hans matte fick lära sig hur man kan hjälpa sin hund att bli lugn med hjälp av sitt eget lugn och bra hantering. När Detta ekipage vände hemåt så sa matte att detta var den bästa träningen hon hade gjort med sin vovve. En fin komplimang tycker jag.

Idag har Peppar varit på två besök, på två olika äldreboenden. Hon har jobbat järnet och varit jätteduktig. Behövde några pauser eftersom hon hunnit bli lite ringrostig under julledigheten. Det är så fantastiskt att få ha detta med Besök som jobb.

Ha nu en bra helg och ;"endast en sak behöver ändra på sig för att vi ska uppleva lycka i våra liv - var vi fokuserar vår uppmärksamhet." Där är våra jyckar världsmästare. Att vara här och nu.

Inga kommentarer: