måndag 4 januari 2010

Det nya året

Sitter vid plattdatorn och skriver detta. Stationerad vid vardagsrumsbordet i soffan. Tittar på Tour de Ski samtidigt. Tre svenskar är i final. Otroligt spännande. Barnen har äntligen fått sin speldator som de fick i julklapp. Vi ska nu bara köpa en mus till plattdatorn och en router till internet så att man inte behöver sitta i kö för att få komma ut på nätet. Skönt.

Håller för fullt på att planera våren. Nytt blir en prishöjning på Klippkortet, 75 kronor, och det ska gälla på träningarna på måndagar och torsdagar, på Hundspel o konster och vårens promenader. Vill man köpa ett 10-gångerskort så kostar det 600 kronor.

Har nu haft Hundspel två gånger. Första gången var det tre ekipage på besök. Andra gången var det sju ekipage som kom. Ska ha tredje träffen nästa vecka och hoppas att det kommer många intresserade ekipage. Har bestämt att fortsätta med Hundspel och konster fram till försommaren. Ett jättekul sätt att göra spännande och givande aktiviteter tillsammans med hunden.

Lovet har nu snart gått och jag flaxar mellan lycka över att vara ledig och begynnande rastlöshet. Peppar och jag har ägnat oss en hel del åt skidåkning. Hon är som en kanon i skidspåret. Nyttigt för oss har det varit att träna på att vara lugna innan man sticker iväg i högsta fart. Har använt en blandning mellan lydnad i form av sitt och tålamod. Alltså vänta tills den lilla schäferfröken är lugn och tyst. Vi har också jobbat mycket med att kunna vara lös i stort sett hela tiden och kontakt. Det lustiga är att när jag börjar belöna kontakten ordentligt så har det blivit mycket lättare att ha Peppar lös därför att hon helt naturligt har flyttat närmare mig. Våra hundmöten har också blivit bättre, framförallt när inte Curry är med.
Har läst Eva Bodfäldts nya Kontaktkontraktet. Den kan jag varmt rekommendera. Mycket hundkunskap och goda råd och tips.

Ni vet väl att vi går mot ljusare tider =))

Ett citat:" Ingen människa är fri som inte är herre över sitt eget sinne". Tänkvärt, eller hur?

Ha det gott så länge // Anja

Inga kommentarer: