lördag 6 mars 2010

Tjena, hallå.

Jag får som vanligt be om ursäkt för att det bara blir ett inlägg denna vecka. Kommer inte att kunna skriva något lör - sön.

Det har känts som om det har varit mycket att göra denna vecka. Peppars operation på torsdag gick som förväntat. Hon skötte sig exemplariskt. Hon tog bort en juvertumör och en fettknöl, så hon har ett långt op.ärr under magen och ett ganska rejält till ungefär vid svansroten. Peppar var rejält goggy när jag hämtade henn och var nog lite på sniskan resten av dagen. Verkar inte som om hon har speciellt men för säkerhets skull så får hon smärtstilland medicin.

Så nu har tant veterinär gett oss, framförallt mig antagligen, stränga order om att bara gå lugna koppelpromenader i två (2) veckor. Sedan ska vi ta det lugnt ytterligare två (2) veckor. Känns faktiskt himla länge. Att sticka ut och åka skidor utan den lilla schäferhalvan känns ovant och dumt. Däremot känns det bra att träna Peppar i att gå lugnt bredvid mig i koppel, eftersom hon i princip alltid är lös. Problem uppstår för mig när jag inte kan belöna som jag brukar, med jaktlek eller kamp. Skulle tro att det är väldigt nyttigt för mig att rubbas ur de invanda cirklarna. Ger mig större förståelse för mina elever som kan ha svårt att variera sig när det gäller att belöna.

Jag har också planerat vårens kurser. Som det ser ut nu så har jag tre fulla grundkurser och en proppfull spårkurs, vilket ju är hur kul som helst. De flesta av dessa deltagare har redan gått kurs hos mig. Jag väljer att tolka att de kommer tillbaka till mig som något positivt, att de tycker om mina kurser iställer för att ta det negativt som om de inte skulle ha lärt sig något.
Hoppas också på att kunna ha ett läger med prova-på, en spårhelg (för de som spårar redan) , en spårkurs till och en aktiveringshelg. Förutom valp, grund och kanske en fortsättningskurs. Det är mycket pyssel med att starta kurser. Kan bli mer förstås, beroende på anmälningar.

Hantera anmälningar, försöka få ihop grupper som man kan tänka sig passar ihop, ta bort dem som av någon anledning inte ska gå och försöka placera om dem som behöver t ex byta dag eller tid. Men kul är det och jag är så glad över att så många komer och vill gå kurs hos mig =))

Jag vill passa på att pusha för de kostnadsfria valpträffarna som jag ska ha framöver. Har du valp själv och tror att detta med att träffa andra med valp kan vara en bra och intressant erfarenhet så är du hjärtligt välkommen. Känner du någon som har valp kan du ju tipsa om de här träffarna.

Jag hoppas att du får en rejäl chans att njuta av solen som ser ut att kunna dyka upp under den kommande veckan, sportlovet. Själv ska jag vara ledig och ta hand om familj och hundar.
Peppars operation kom bra i tiden med tanke på hennes arbete. Om jag räknar med fyra veckors rehabilitering, infektionsrisk och rupturrisk, så kommer hon att kunna börja jobba V 15 igen. Då kommer vi att ha 4 uppdrag som det ser ut nu. Känns lagom i min värld just nu.

Kom ihåg att hundens är människans bästa vän. Den gör alltid så gott den kan utifrån, arv, ras, erfarenhet, hur mycket tid DU lägger ned på den, miljö och vad DU har lärt den.

Ha det så gott och känn solens värme // Anja

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till PEPPAR, Krya på dig önskar din kompis CILLA, vi hörs på tel. KRAM

Inger & Folke sa...

Hej Kompis!
Krya på dig Peppar, vila och ha det skönt. Se bara till så att Matte tar det lugnt oxå, hon MÅSTE det faktiskt. Ha ett skönt sportlov!
PUSS / Folke