onsdag 1 december 2010

Vilket härligt jobb jag har:) Hade kurs igår med ett gäng småväxta valpar. Vi tränade sitt, kontakt, passivitet och följsamhet. 7 hundar inomhus i samma rum. Alla var fantastiskt duktiga. Jättekul. Några timmar senare var det dax för nyttohundsstart. 5 hundar som skulle lära sig bl a apportering. De var också hur duktiga som helst. Att få hundägare att förstå att det faktiskt lönar sig att vara shysst mot sin hund, ge den tid att tänka lite, vara tydlig med vad den ska göra, hjälpa den att bli lugn när det behövs och att ge betalt för rätt beteende. Det är nämligen det jag säger åt dem + mycket annat. Jag hoppas att alla deltagare var lika nöjda som jag. Hundarna verkade iallafall nöjda och jättetrötta.

Under dagen idag har jag träffat en stor vovve och hans matte o husse för andra gången. Första gången vi träffades så upplevde de att de hade stora problem med hunden. Han gjorde utfall, var väldigt orolig inomhus och jobbig att gå med utomhus. Vi pratade hund, jag visade en del aktiviteter som de kunde göra med hunden och så fick de ett träningsprogram av mig. Det byggde på vad de berättat, vad jag sett hos hunden, hos dem och i deras relation till hunden. Idag hade det gått exakt tre veckor sedan första träffen. Gissa om det hade hänt mycket med vovven och med både husse och matte. Både de och hunden hade blivit mycket lugnare, hunden kunde nu slappna av inomhus och ägarna hade fått en större förståelse för hundens behov av aktivitet. Både fysisk och mental. De tyckte nu att det var roligt att ha hund. Vi avslutade med att träna hundmöte eftersom jag hade Peppar med mig. Det klarade den stora vovven galant. Det är en fröjd när människor följer mina rekommendationer, tränar och det ger resultat. Så himla kul.

Peppar är på väg in i skendräktighet. Hon är seg och mild så nu är det matreduktion och motionsträning som gäller. Vi har varit ute idag och gått massor och dessutom sprungit. I kallaste laget men skönt.

Det är någon i vårt bostadsområde som låter sin hanhund kissa på vår grind. Va. Hallå? Blir ofta fundersam över hanhundsägare som inte bryr sig ett dyft om var deras hundar pinkar. Undrar också hur hundägare är skapta som plockar upp skiten efter sin hund och sedan slänger påsen i naturen. Sådant beteende övergår mitte klena förstånd.

Vill avsluta med att gratulera de duktiga skidskyttedamerna, Anna-Karin och Helena för deras prestation i skidskyttet.

Ha det gott så länge..............// Anja

Inga kommentarer: