lördag 5 februari 2011

Nu börjar det bli dax.

Japp, just det. Kurserna är på G. Har alla kurser fulla, utom dagkursen, och träningsgruppen likaså. Jättekanonkul. Mycket jobb nu framöver för att få allt på plats. Planera för var vi ska hålla till och vad vi ska göra, skicka ut anmälningar och se till att allt är glasklart. Det såg länge ut som om jag inte skulle få hålla någon fortsättningskurs men plötsligt så är två kurser fulla. En "vanlig" och en inomhuskurs för småväxta hundar. Va? Det känns otroligt.

Har nu haft en studiecirkel kring en jättebra bok tre gånger. Vi är 12 damer som "pratar" hund med utgångspunkt kring boken och givetvis egna erfarenheter kring hund. Vilken lysande ide det var att starta den cirkeln. Nästan två timmar går med en rasande fart. Vi har kul med många igenkännande garv, känner igen oss i andras hundsituationer, försöker att bygga lite självförtroende och lösa problem. Vi ska träffas några gånger till. Har redan en annan mycket bra och intressant bok i beredskap för nästa cirkel. Att läsa böcker tycker jag är bra och lärorikt men man måste träna sig i att få sin hund "i hand" i alla möjliga situationer. Det kan man aldrig läsa sig till, tror jag. Det finns ju också så många olika typer böcker och alla kör sin variant, vilket gör det svårt att välja "rätt" bok. Alla författarna är ju experter :))

Jag har fått en medhyresgäst. Sofie som har K9 Ability ska dela lokalen med mig. Tisdag och torsdag är "mina" dagar. Sofie är instruktör och fysioterapeut, både för hundar och människor. Låter som om hon tänker starta någon typ av mottagning för hundar i lokalen. Vi får väl se. Första gemensamma projektet blir att lägga in heltäckande mattor i båda lokalerna. Det kommer ju att bli hur bra som helst.

Har haft en del konsultationer på sista tiden runt stökiga hundmöten. Kom gärna på mina utomhusträningar och träna hundmöten. Är du bara bredvid så kostar det ingenting. Passa också på att gå ut när alla andra i din omgivning är ute med sina hundar. Ha med ordentligt med GOTT godis och varje gång din hund får syn på en annan hund så ger du hunden en godis, sedan fortsätter du att "mat på" genom hela mötet. Att få till ett hyfsat möte med hjälp av några godisar är en bra och enkel väg att gå. Se till att få många möten och fortsätt med godiset. För varje möte där man får till en "avsaknad" av ett felaktigt beteende (t ex utfall) så kommer man närmare målet att istället få in ett rätt beteende. Även om men använder sig av godis.

Ha det gott så länge och på återseende.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med din blogg! Här får man alltid bra tipps och positiv energi när det gäller hundarna :)Önskade att jag bodde närmare Ö-sund för då skulle jag vara aktiv på dina kurser! Ha det så gott. Ulrika i Strömsund

Anonym sa...

Hej Anja! Jag måste bara säga att bokcirkeln är kanon rolig! Jag önskar att fler tog möjlighet att gå och få chansen att aktivt reflektera över sin hund och sitt hundägande!! Sen är "damerna" i gruppen kanon roliga att träffa och få ta del av deras erfarenheter kring våra fyrbentingar är så kul! / Marianne

Marie med Koira sa...

Jag kan bara instämma i att det var en lysande idé med bokcirkeln! Bara att rekommendera för er som inte hoppade på den här gången. Ta chansen nästa gång! Hälsningar från en av "damerna" som undrar vart alla hussar tagit vägen..? :-)

Tessan sa...

Jag tycker oxå att bokcirkeln är kanon rolig! Jag har fått en massa tips och ideér, sen så är det roligt att få prata lite hund med andra som är lika intresserad =) Hoppas på att det blir mera bokcirklar framöver =)