torsdag 30 juni 2011

Har varit till fjälls med hundarna. Min syster och jag tog bussen upp till Bydalen för att göra en endagars fjällvandring till Gräftåvallen. Både Peppar och Curry var med. Det var varmt igår men trots det var det bra fart på hundarna första timmarna. Vi vandrade först genom Drommenskåran (ett av mina absoluta favoritställen) för att sedan fortsätta bort mot Storfjället, sedan vidare mot Gräftån. En vandring på ca 17 km. Currys viktigaste uppgift under dagen var att leta upp levande lämlar för att försöka ta kål på dem. Peppars viktigaste uppgifter var att visa mig döda lämlar för att få en godis eller försöka få mig att kasta iväg bollen. Under dagen lyckades Curry leta upp två lämlar som hon inte dödade därför att jag fick henne att avsluta attacken men däremot så strök en vanlig mus med. Musen var uppenbarligen betydligt mer lättdödad. Peppar däremot hittade en lämmel som faktiskt sa åt henne att dra åt hellskotta vilket hon också gjorde. Vilken syn, den lilla ilskna lämmeln får den betydligt större schäfern att listigt dra iväg. Hur kul som helst. Då fick Peppar bollen av mig istället. Den är iallafall inte ilsken.
Vilka häftiga små djur, lämlarna. Deras självbild stämmer inte riktigt med deras storlek. De viker inte en tum. Det sitter inte i storleken, uppenbarligen.
Vi hade en fin dag. När vi kom hem så åt hundarna och sov sedan som klubbade oxar resten av kvällen.
När vi idag skulle ut och springa så sa Peppar ; du är fan i mig inte riktigt klok. Men snäll som hon är så hängde hon på. Vi har också varit iväg och spårat med några andra som är med i spårträningsgruppen. Det gick jättebra, Peppar spårade fantastiskt.
Har nu avslutat den sista kursen för terminen. Tomt, konstigt och skönt. Hade tänkt att jobba med ett aktiveringsläger i mitten av juli men det är så här långt för få deltagare så det lutar åt att det inte blir något, tyvärr.
Ha det himla bäst så länge och var juste mot din fyrbening. // Anja W

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med fjälltur! Vi kommer inte hinna med det under sommaren. Men jag har lagt otroligt lite jobb första veckan i september och då blir det Vemdalsfjällen och Storhogna som vi skall fjällturas i! Husse jagar, matte och hund går fjällturer! Helt ok för matte!

Ha det bra! /Marianne och Bamse