onsdag 20 juli 2011

Å, sommaren den går........

Jaha, här ska man försöka att ha semester men inte då. Det är mail som ska svaras på, träningsprogram som ska göras, planeringar som ska läggas osv. Sedan kan jag ju inte låta bli att göra kul saker med Peppar tillsammans med er som vill t ex att spåra eller gå runt Bynäset (kommer till den promenaden senare).
Igår så var vi ett litet gäng som stack ut i skogen och spårade. Peppar fick ett riktigt svårt spår när det gällde störning, oländig terräng, korsande spår men klarade det galant. Vi älskar verkligen att spåra. Det har varit hyfsat många med på spårträningarna som HundKUL har haft i vår. Tänker fortsätta med dem i höst och hoppas att du som gillar att spåra hänger på. Roligt att se hur hundarna utvecklas och växer med uppgiften.

Bynäsetpromenaden var en riktig höjdare. Vi var sex stycken som knatade runt Bynäset (7 km). Eftersom vi hela tiden, nästan, gjorde olika aktiviteter med våra vovvar så tog det ca 4 timmar och då ingick en fikapaus. Det du. När vi kom i mål var både vovvar och hundar helt slut och nöjda med den dagen. Tänkte ha något liknande innan kurserna börjar (V35-36).

En stor anledning till att det är svårt att verkligen ha semester är att det är mycket som pågår i min lilla knopp. Jag har fått tag i en medhjälpare som ska hålla i valpkurserna. Jättespännande. Att "rodda" den biten tar en hel del tanketid. En presentation av Monika kommer senare.

Så vad ska jag göra med den tid som blir över? Bland annat så tänkte jag göra en CD med både valpövningar :) och hur man kan utveckla dem. Tänkte sedan ha den till försäljning. Känner ofta att en länk fattas när jag håller kurs. Det kanske kan vara att se hur man ska göra en övning. Eftersom jag är försiktig med att låna kursdeltagarnas hundar så är det inte alltid jag verkligen visar hur man faktiskt gör t ex en kontaktövning. Men det tänkte hjag ju göra nu då.

Jag vill också återigen prova med Hundcafe men lägga det på en söndag em i månaden. Att komma och ta en fika tillsammans med trevliga hundmänniskor och ha möjlighet att ta jycken med dig.Låter det intressant?

Tänker nu tjata på om att anmäla sig till kurs. Det är ett ganska rejält tryck på kurserna redan. Nu när vi blir två instruktörer så kan vi ta emot fler kursdeltagare. Som sagt, titta under "aktuellt" på hemsidan så står det platser kvar på kurserna och om det är någon ny på G.

Veckans utmaning: delge oss andra dina kuliga promenadövningar, 2 stycken blir väl bra. Här är två från mig -
+++++Lägga eller kasta boll, gå en bit (10m), sätta hund, gå en bit till (10 - 100 m), kalla in och sedan skicka hund att hämta boll. En bra, konditionskrävande övning där jag tränar sitt-stanna, inkallning, kontakt, behärskning.
+++++Vi kör mycket hoppa upp på, balans, hoppa över och krypa under och ibland dyker den perfekta trädstammen upp där man kan träna alla tre på samma ställe. Suveränt. Här måste hunden verkligen höra på och inte bara tro att den vet vad som ska göras.
Vasågod och ha kul. Hoppas att du också kan dela med dig. Det kan ju bli många övningar om många hänger på.

Ha det nu jättebra och var shysst mot din fyrbening. Kom ihåg att du är klokare ;)
Anja

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Kanonbra idé med tränings CD!

Tack Anja för att du gjort oss "spårbitna" :)

Ja, kuliga promenadövningar var det ... här kommer ett par från oss
¤ Låna någon lekpark när barnen gått hem :) där kan man göra många övningar. Klättra, hoppa genom däck, gå genom tunnel,slalom mellan "stubbar" mm, bara fantasin sätter stopp.
¤ Eller varför inte bara träna passivitet genom att sitta på en parkbänk, mysa och lukta på sommaren ...

Ha det gott i sommar alla hundvänner

Kram & Tass från
EvaSusanne & Tia

Anonym sa...

Just för tillfället är ju inte jag specielt aktiv här hemma. Dag fyra efter operation och Bamse håller sig på sin kant.
När han kom hem igår blev han jätte glad att se mig men det gick över lika fort, han kom fram till mig, tittade lite sen satte han sig framför mig och blev kliad. Efter en liten stund gick han iväg. Känns jätte konstigt, vi som är nära varandre hela tiden annars, i natt har han till och med valt att INTE sova i vår säng utan på golvet nedanför.

Dock blev han glad när vi körde Anjas variant på leta godis för en stund sen! Den fungerar utmärkt att göra inne! Har som plan att i em få honom att krypa under, kliva över och gå runt en fotpall i vardagsrummet!

Jätte kul att cafeet drar igång igen! Är vi bara hemma kommer vi att komma förbi!

Ha det bra allihopa!

/Marianne & Bamse