måndag 10 oktober 2011

Mycket nu...........
Här är hela damligan. Typ tripp, trapp, trull.


Visst är de fina mina schäferfröknar. Å rätt så goda vänner också.

Som sagt, det är mycket nu. Och det är ju kul. Det visar att människor tycker att det jag gör är rätt så bra ändå. Söndagen var något i hästväg, faktiskt. Först så var det äntligen dax att påbörja mitt senaste projekt. En DVD om hur hantera hund. Eftersom det är första gången jag och även Lisa som håller i kameran gör något dylikt så kändes det mer svårt än lätt. Om ni förstår.


Min tanke med den här DVD är att få visa hur jag tycker att man ska hantera och förhålla sig gentemot sin hund. Det kommer att vara filmsekvenser, röst och text. Förutsatt att vi får till det, som sagt. Jag hade båda schäfrarna med, alltså från valp till vuxen hund. Hur kan man träna valp - Chili och hur ska det se ut - Peppar. Det börjar ju bli bråttom nu med att visa hur man kan träna valp om jag vill visa det med Chili. Hon växer så det knakar. Kul var det iallafall och blåsigt. Vi fick med allt det som jag ville ha med innan kameran la av. Så nu har Lisa ett gediget arbete med filmsnuttarna som vi tog. Jättespännande.

Vi ska också filma vad man kan göra inomhus med sin valp - vuxna hund för att aktivera den.


Efter det var jag hemma nån timme sedan bar det av till Barnens Husparkeringen där Monica höll valpkurs. jag ville gärna träffa deltagarna och se hur det gikc för dem. Nu hade det börja snöa lätt och blåste fortfarande ordentligt. Var där i ca 30 minuter sedan bar det av till nästa anhalt.


Spårkursavslutning. Inte helt optimalt väder, halv storm och lätt snöfall men det stod 9 modiga hundförare och väntade på mig. De fick lägga parallellspår i skogen. Alla klarade den uppgiften fantastiskt bra. En rolig och duktig grupp som sedan 28 augusti har utvecklats fantastiskt bra. Nu får de spåra på egen hand :)


Sista uppdraget för dagen - Antijaktkurs. 4 modiga typer som gav sig ut i ovädret för att träna hund. Nu började det dessutom att mörkna. Vi tränade hundarna i att avbryta oönskade beteenden med hjälp av diverse intränade knep. Till störningshjälp hade jag ett älgskinn och några grisöron. Mycket effektivt. Vi gav oss sedan av på rådjurs"jakt" men hittade tyvärr inga. Avslutade och 4 trötta hundar med likaledes trötta förare fick vända hemåt precis som jag.


Det var fantastiskt skönt att få sjunka ned i vår nyinskaffade soffa efter en kvällspromenad med de egna hundarna och husse.


Så kan en dag se ut.


Hade öppen träning igår, måndag och det kom tre modiga. En liten besvikelse faktiskt. Just på måndagsträningarna brukar det ju komma ganska många men sista gångerna har vi varit väldigt få. Vad kan det bero på? Vore intressant att veta :)Latinskt ordspråk; det är svårt att behålla lugnet när man är sysslolös.Sköt om er // Anja, Curry, Peppar och Chili.
Inga kommentarer: