onsdag 11 januari 2017


Peppar, min fina gamla vapendragare är fortfarande med mig. Hon har hunnit bli 12 ½ år. En aktningsvärd ålder för en schäfertös. Numera gör hon ju inte så många knop, har svårigheter att hoppa in i bilen, sätter sig inte gärna och gör lite som hon vill. Dessutom så har hon drabbats av selektiv hörsel :)
Men.........när Chili ber om att få leka Pepparleken då är hon med, när någon tar fram boll eller gummiring då jäklar blir det fart på tanten. Å såklart när det erbjuds en möjlighet att få sig en gobit då både ser och hör hon jättebra. Men att sikta och ta godis försiktigt det är inget hon ägnar sig åt. Det är verkligen mycket speciellt och läraktigt att ha en gammal hund vid sin sida.
Numera har hon gått i pension från sitt jobb som Terapihund men hon är nästan alltid med vad vi än gör. Senast i somras så var hon med på flera fjällturer.
Pepparleken, by the way, går ut på att Chili springer runt Peppar som försöker fånga henne. Chili anpassar helt fart och styrka efter Peppar. Så sött och härligt.
Vi hoppas att Pepparkakan blir kvar ett bra tag till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sötaste Pepparkakan!!! Ja den damen gör även Nalle lycklig med lek!! Kram