lördag 25 mars 2017


Det här är Dovahkiin. En äkta blandras (Goldendoodle) på tre år. Hon är född på Alla 💗 dag. Jag hittade den här hunden på Blocket..... jajamän. Under en tid hade jag letat efter en hund till som ville bli Social tjänstehund, då Chili inte ville det. 

Familjen men även jag själv, ville ha en schäfer. Jag tittade på kennelhemsidor, skickade mail, pratade med "schäfermänniskor" och ringde samtal. Ingen lämplig schäfer fanns att finna. 

Under ca två veckor, vid denna tid, så låg det en annons på en goldendoodlevalp som hade "blivit över". Jag var in på annonsen vid flera tillfällen men tänkte att vi ju skulle ha en schäfer. Till slut så tänkte jag dock att ligger annonsen kvar så ringer jag ändå till uppfödaren av ren nyfikenhet. Vidtalar familjen som minsann inte vill ha en pudelliknande hund. Annonsen är kvar...... hämtning av valparna inom några dagar. Alla är tingade utom en. En svart tik. 
Vi åker dit och blir överfallna av sju glada valpar. Den enda som var över, den svarta tiken, talade om för oss att hon bodde där och vi kunde ta vilken vi ville av de andra. Jag försökte få kontakt med henne men hon upprepade att hon minsann inte tänkte flytta. 

Vår familj tar en sväng med bilen för att rasta schäfrarna och jag säger till Husse att det kändes väldigt osäkert att ta med sig den lilla svarta tiken hem. Husse säger att jag får bestämma det. Vi återvänder till valpens hus och jag frågar uppfödaren om jag får låna valpen en liten stund för att få vara själv med henne i ett rum. 
Under de 10 minuterna så lyckas den lilla pudelliknande tösen och jag tala om för varandra att det nog kommer att bli bra. 

Vi tar med henne hem. På hemvägen ligger hon i en av mina söners knä och sover. Det är av mina söner hon har fått sitt namn, Dovahkiin och det kommer förstås från ett dataspel. 
Å jag kan säga att vi har aldrig ångrat oss. På fotot har vi just blivit godkända som Terapihundsteam på Svenska Terapihundskolan. Dovahkin är en ljuvlig lite hund och jag är glad att vi förstod varandra för tre år sedan.


Inga kommentarer: