söndag 2 juli 2017


Nu var det ett tag sedan jag skrev något här. Tiden går rasande fort och plötsligt så har det gått två månader sedan jag skrev senast. Dagarna är ständigt fulla med saker och ting som måste göras och ändå så blir man aldrig färdig, trots att man försöker. Det är hela tiden fråga om att göra val och prioriteringar. 

Jag för min del har lätt för att välja saker som finns inom min komfortzone, som jag tycker om att göra och som jag kan. Tycker om att förnya mig och lära mig nya saker men alltid inom mina "favoritområden" - hund, natur, träning.               Under den här vårterminen har jag påbörjat en coachutbildning vilket ligger långt utanför min bekväma zon, kan man lugnt säga. 

Det har utvecklats till att bli en resa inåt. Jag har upptäckt saker i mig själv som jag inte visste fanns, som jag inte heller är helt bekväm med och som jag behöver komma till rätta med eller lära mig att acceptera. Läskigt, lärorikt och mycket spännande. Att i min ålder göra den här resan är en fantastisk upplevelse och jag är glad och stolt för att jag vågade. Det var inte riktigt fråga om att vara redo utan mer om att helt enkelt våga. Någonstans så hade jag nog ändå på känn att det var dax.                                                               

Jag behöver lära mig att kliva tillbaka, att bli bättre på att lyssna, att locka fram människors egna styrkor och kunskaper och att ha tålamod. Har svårt för detta när jag blir engagerad och intresserad. Tror ändå att det ska gå. 

Det är många av mina tankegångar, värderingar och åsikter som jag har funderat över och del av mina egenskaper och styrkor/svagheter som har omvärderats. Jag samtalar och diskuterar med få nära vänner, familj och kurskamrater kring detta. Omvärderar, tränar på nya sätt att agera och vara. Svårt och energikrävande.                                                                         

Den här coachutbildningen är klar under höstterminen 2018 och då ska jag kunna ha egna coachuppdrag. Det ska bli spännande. Jag är mitt i allt detta helt övertygad om att jag kommer att klara den här otroligt spännande och utvecklande tiden i mitt liv.

Vi hörs snart. Tack för ordet!!

Inga kommentarer: