lördag 16 oktober 2010

Träningsvärk i massor

Har haft en djurisk träningsvärk i mina stackars lårmuskler. Det beror på att den söta lilla schäfern har så himla mycket jakt i sig så att det räcker till och blir över. Jo, som jag skrev i det förra inlägget så vi var uppe vid ÖSK och skulle träna tillsammans med ett gäng ungdomar. Precis som jag trodde så fick jag himla ont i benen. Hade någon kommit åt dem på fredagen så hade de fått en smäll=)

Idag har vi varit ute i skogen runt Lillsjön och sprungit. Då får Peppar vara lös hela tiden och det känns härligt att springa tillsammans. Vi mötte en hel del hundar och alla möten utom ett gick bra. Vi sprang förbi två hanhundar som blev lite för närgångna med varandra och rök ihop. En av dem vände sig mot Peppar när vi sprang förbi och självklart så sa Peppar åt honom att hålla truten vilket han också gjorde. Det är typiskt lilla Peppar. Att reagera snabbt, resolut och inte alltid så övertänkt när hon tycker att något är för aktivt, hotfullt eller oförståeligt. Nu för tiden vet jag ungefär vilka hundar, situationer och miljöer hon reagerar på. Som tur är så går det fort över. Ibland klarar hon att själv lugna ned sig och ibland behöver hon hjälp.

Har i veckan presenterat en ny ide för Studiefrämjandet. Att ha en teoretisk studiecirkel runt en kanonbra bok. Härligt att kunna vara inomhus, ha med sig hunden, kunna fika och lära sig mer hund. Få se om vi kan få till det så billigt som möjligt. Låter det som en bra ide?

Imorgon är det spårning som gäller. Först intro/kurs sedan spårning med Peppar och de som vill komma på Frösön kl 13.30 vid skidleken på Frösön. Välkommen.

1 kommentar:

Emma, Vizzla o Bozza sa...

Typiskt att man är sjuk..:( Annars hade det varit sååå kul med spår. Behöver alltid lite nya spårläggare :)
Hoppas ni har det bra!