onsdag 6 april 2011

Jag älskar mina morgonpromenader med våra hundar. De blir ofta långa och ganska aktiva men just nu så snöar det. Usch, lusten att gå ut lyser just nu med sin frånvaro. Skriver till er istället:) Det var väl på tiden. Sedan jag skrev sist så har det hänt en hel del i mitt hundliv. Känns som om jag har lite lagom att göra just nu. För ovanlighetens skull så har jag ofta bara en kurs per kväll vilket känns himla bra. I lokalen har det kommit upp ljudisolering i taket och matta på golvet vilket har höjt kvaliteten på träningen avsevärt. Helt otroligt att man kan klämma in 8 vovvar i den lilla lokalen och ändå få till jättebra träning. Är fortfarande glad över att kunna vara inomhus efter alla år med utomhuslektioner. Har det här med valp som snurrar in och ut ur huvudet. Hittar ingen valp som känns intressant och varje gång jag tittar på Peppar så slår jag valpfunderingarna ur hågen. Vi har det så himla bra, ju. Hon känner vad jag tänker och vill och jag har lärt mig hennes signaler och behov. Hon är ju bara bäst och himla söt också. Samvaron mellan Peppar och Curry är också lugn och behaglig. De gillar verkligen varandra. En valp skulle ställa till det och ta en massa tid i anspråk. Å, snart kan vi börja spåra :)) Planerar spårkurser, spårträningsgrupp och ett spårläger med övernattning. Jag hoppas verkligen att lägret blir av. Kommer att bli superkul. Var för några veckor sedan på "läsa hund" i Sundsvall på Hundens Hus. Det var min lärare, Cilla Danielsson, som höll i kursen. Just kunskapen i att läsa hund kan man aldrig lära sig för mycket av. Det kan vara så små signaler som säger jättemycket och fort som tusan går det. Jag lärde mig fantastiskt mycket och fick dessutom tillbringa en hel helg med bara Peppar, vilket är ovanligt. Har också varit ner till Stockholm och varit lärare för Cillas Terapihundsgrupp. Svårt och jobbigt eftersom jag inte känner gruppen och inte har riktig koll på vad de behöver lära sig och träna mer på. Min egen grupp har jag ju full koll på. Var helt slut när jag satte mig på tåget hem på söndag kväll. Blev väl mött av hela min lilla familj på stationen. De längtar nog lite efter mig iallafall när jag är borta;) Ska nu försöka sätta fart med att göra klart alla arbeten som ingår i "Specialiserad Hundpsykolog". Vill bli klar någon gång. Planen är att allt ska vara klart när jag åter åker ned till Sthlm den 13 juni för att gå en anti-jaktutbildning. Det blir en rejäl utmaning för mig. Tur är att jag jobbar riktigt bra under press. Avslutar med: "Vi skulle bry oss mindre om vad andra tänker om oss om vi insåg hur sällan de faktiskt gör det" eller hur?? Ha det allra bäst tills nästa gång vi hörs eller kanske ses.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas också att spårlägret blir av. Så kom igen nu alla som gillar att lägga spår och anmäl er! Självklart ska vi ha en helg i maj när vi spårar och har trevligt tillsammans med våra hundar!!

Ha en trevlig helg!
Hälsningar Marianne & Bamse

Anonym sa...

Håller verkligen med om härliga morgonturer, särskilt nu när det är ljust. Min favorit är en ledig Lördag morgon, ingen stress, bara en lång och lagomt aktiv tur med hundarna.
Inte heller helt fel att frukosten sedan väntar när man kommer hem :)

Hälsningar
Susanne, Sumo och Tia