lördag 17 maj 2008

Veterinärbesök

Har varit hos veterinären för att få ett friskintyg på båda hundarna, vilket de måste ha p g a Besökshundutbildningen. Peppar hade eksem i öron, tassar och på nosen (lindrigt) och ont när man böjde frambenen. Curry hade en rörelseinskränkning i hö fram. Och jag som trodde att jag hade friska hundar. Så vad göra. Behandla eksemen och sluta belasta Peppars framben och tänka på hur mycket jag motionerar och leker med Curry Jag belönar ju gärna båda hundarna med jaktlekar och det blir en hel del hämta-sakerövningar i nedförsbackar med Peppar. Det blir att tänka om alltså. Tankeställaren jag får är ju att man har ett himla ansvar för sin hund så att den inte far illa p g a felträning, stress, över eller understimulering(ingen risk för mina hundar de skulle nog behöva mer vila). Hunden kan ju inte tala om att den har ont och vid aktivitet så känner de ingen smärta utan jobbar järnet.
Efter veterinärbesöket så gick vi på lunchtrav. Suveränt bra miljöträning. Det var hög volym på högtalarna med musik och prat, andra hundar, mycket folk, hästar, liv och rörelse. Jyckarna klarade det bra. Peppar tyckte att hästarna var intressanta när de kom dundrande förbi.
Vi har tränat att hälsa med hjälp av en av Tomas jätteblyga kompisar. Han var en mycket duktig figurant och gjorde precis som jag sa och Peppar var också duktig. Det intressanta är att helt plötsligt så pratar och skojar den jätteblyga kompisen med mig och vågar t o m titta mig i ögonen samtidigt. Vilken förändring. Helhäftigt.
Ha en bra helg så tar vi nya tag på måndag. Morsning

Inga kommentarer: