tisdag 18 januari 2011
Har haft en riktigt lång ledighet både från Bloggen (kanske lite i längsta laget) och från hundjobb. Det har varit skönt och välbehövligt. Träffade en av alla mina elever som tyckte att jag fick skärpa till mig när det gäller Bloggen. Kul att veta att det iallafall är en människa som läser den ;)
Vad hundarna bl a har gjort ser du på bilderna. Söta va?

Vad har jag pysslat med under mitt jullov, då? Slösat med tid tror jag har känts viktigt för mig. Att umgås med min man och våra barn, såklart. Ätit gott, träffat släkt, tagit sovmorgon och tittat på sport och film på TV är annat som har förekommit.

Självklart så har våra hundar och framförallt Peppar fått mycket tid. Jag har använt henne mycket som nyttohund och hon har bl a fått öppna kylskåpet x flera varje dag, gett mig tappade saker, bära saker och ting, hjälpa till med tvätten, väcka barnen, ge mig tomma matskålar mm. Jättekul. Varannan dag vi har också åkt skidor. Vet inte riktigt hur kul Peppar tycker att det är med skidåkningen. Jag tycker jättemycket om att åka skidor. Peppar blir gnällig, spattig och väldigt på när hon får på sig selen. Förmodligen är det väl som vanligt med hundar. Hon blir lite stressad, tycker det är kul och lite fysiskt jobbigt.

Intressant är att det nästan varje gång uppstår någon situation sprungen ur att Peppar är en schäfer. Just skidåkare (och orienterare) verkar tycka illa om och vara rädda för just schäfrar. Vi blir blängda på, tillrättavisade, tillsagda och t o m utskällda av människor vi möter. Trots att jag tycker att jag har bra ordning på min schäfer, framförallt om man jämför med många andra hundar vi möter, så händer det varje gång vi är ute. Men de är ju inte schäfrar så klart;)). Man har betydligt större tolerans med hundar av andra raser. Intressant tanke är; skulle samma saker uppstå om jag var en husse????

Under jullovet har jag lagt om båda hundarnas mat. De har börjat få färskfoder. Vet inte riktigt hur det blev så men jag har ju hundägare omkring mig som använder färskfoder och är väldigt nöjda med det. En sak är då säker, hundarna älskar sin mat. De bajsar mindre, har fin päls och är piggare, tycker jag. Störst skillnad märker jag på Curry som verkligen har blivit väldigt piggelin. Hon är ändå 10 år. Matkostnaden blir ungefär densamma. Enda "problemet" är att man måste köpa tillräckligt med mat för 3 månader, därför att det är så ofta som lastbilen kommer, typ. Jag var alltså tvungen att köpa en frys. Hittade en hyfsat ny för 250 :- på Blocket. Tur.

Håller nu på att planera för vårterminens aktiviteter. Börjar att se att kurserna fylls på. Nytt för i år är 2-hundskursen och en klicker konkret som jag kommar att lägga ut snart. Hoppas att de fylls på. Träningarna har också kommit igång. Det har varit ganska bra med folk utom på tisdagsmorgonen. Då var vi bara två. Vi lade varsitt spå på travparkeringen och det tyckte hundarna var kanon.
Jag hoppas att vi ses på någon aktivitet eller kurs. Ha det gott så länge.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ååhh, vad glad jag blev nu när jag tittade in på din blogg! Vi ses i morgon på bok cirkeln! / Marianne

Marie & Koira sa...

Jag läser också din blogg. Så då är vi i alla fall två som saknat nya inlägg på ett tag. Kul att läsa lite nytt idag! :-)

Det tog visst på Koiras krafter att höra oss på studiecirkeln surra i ett par timmar... han sover sött nu.

Suveränt med boken och studiecirkeln! Mycket positiva tankar om hur fantastisk min hund är har ploppat upp i min hjärna! Ser fram emot nästa träff!