söndag 5 december 2010

Så har det då varit helg igen. Jag hoppas att du har haft några bra dagar och gjort bra och roliga saker tillsammans med vovven. Jag har haft träff och inte kunnat vara så mycket med Peppar. När jag har kommit hem så har vi gått långa, aktiva promenader. Bara hon och jag.
När vi är ute och går så är Peppar oftast lös. Att verkligen våga ha henne lös, i princip alltid är otroligt häftigt. Det kräver en hel del av mig; att jag är fokuserad, uppmärksam, samarbetar, ger eventuell hjälp vid behov, tar vara på rätt beteende och är förutseende. Peppar är ju bara en hund, hon har ingen aning. Hon reagerar bara utifrån vad det ges utrymme till och vad hon tycker behöver göras just i den aktuella situationen. Om inte jag ger henne alternativ, vill säga. Det kan vara saker som att låta henne gå bakom eller bredvid mig där inte jag har full sikt, hålla henne på ett acceptabelt avstånd, uppskatta och förstärka rätt beteende, förutse vad som kan hända och ha en plan för vad som behöver göras i den situationen som uppstår.

Imorgon drar en ny vecka igång. Härligt. Har sista spelkvällen, sista B&T-träffen och sista drop-inträningen - morgon innan jul. Drar också igång en bokcirkel vilket är en helt ny ide. Hur spännande som helst.

Kinesiskt ordspråk: det jag hör, det glömmer jag, det jag ser minns jag, det jag gör det kan jag.
Ska tänka på det i fortsättningen.

Sov gott och var rädd om din fyrbening.

Inga kommentarer: