onsdag 5 juli 2017

Pax

Detta är Pax. En Goldendoodletös som på fredag, den 7 juli, fyller 9 veckor. Hon fick stanna några dagar extra hos uppfödaren vilket denna gång kändes rätt. Vanligtvis hämtar vi våra valpar när de blir 8 veckor men Pax fick alltså vara kvar. Hon har växt upp med syskon, mamma, mormor och en vuxen bror. Att hon har haft olika hundar omkring sig märks tydligt då Pax är väldigt lyhörd för våra andra hundars signaler. 
Inskolningen med Pax har gått väldigt bra. Peppar och Pax bryr sig inte så värst mycket om varandra. Dovahkiin har varit aktiv i att vägleda Pax i hennes nya hem. Här känns det också som om det finns en igenkänningsfaktor. Chili har däremot varit skeptisk. Hon har valt att hålla sig lite undan och är inte lika öppen och självsäker som de andra två. Jag kommer att lägga tid på att få de här två att anknyta på ett bra och hållbart sätt. Viktigt att ha det lugnt och stabilt i den lilla hundflocken med tydliga roller. 

Du undrar kanske vad vi ska ha fyra (4) hundar till?? Jag behöver helt enkelt en Social tjänstehund till. Peppar är pensionerad, Chili har helt andra kvaliteter och Dovahkiin behöver en avlösare / vikarie. Så när denna valp dök upp så gick det inte att motstå. Pax är från samma uppfödare som Dovahkiin. Jag fick välja först mellan de tre tikar som fanns i kullen och hon fick stanna i nästan nio veckor. Dovahkiin är moster till Pax. Inte mycket att fundera på således!!

Här i bloggen så kommer jag att berätta om träningen av Pax mot att bli en trevlig, någotsånär lydig hund och förhoppningsvis Terapihund. Glädje, positiv träning, fysisk och mental uthållighet och lek kommer att vara viktiga  ingredienser i vår träning. 
Min plan nu är att tillsammans med Pax göra någon/några nya saker varje dag och hälsa på två nya människor varje dag. Vi kommer också att träna på att släppa föremål.
Igår hälsade vi på hemma hos några vänner, en av dem med två hundar, vi var på hunddagis en liten stund, det blev lugnt att åka bil då vi gjorde det flera gånger och det blev två korta promenader, en med Peppar och en med Chili. 

Pax är glad, nyfiken, lekfull, föremålsintresserad, uthållig, social och jätteSÖT!!  

Välkommen åter!!
1 kommentar:

Anonym sa...

Jag ser framemot att följa er resa och bekanta mig mer med Pax!

Kram Marianne