onsdag 29 april 2009

Hundjobb igen

Idag har Peppar och jag varit på besök på en "träningsskola" för autistiska barn och ungdomar. Det var mycket nytt för Peppar. Vi var ute hela tiden, vi jobbade med barn och ungdomar, de var många (10 stycken) och de hade en del ljud och rörelser för sig som hon inte är van vid. Dessutom blev det ett väldigt långt arbetspass, ca tre timmar.

Som vanligt så skötte sig Peppar på ett mycket bra sätt. Hon var lugn, lagom nyfiken på barnen, klarade hantering, konstiga ljud på ett bra och stabilt sätt och hon orkade. Bortsett från två korta pauser så jobbade hon hela tiden. Jag är mycket nöjd med henne.

Det var spännande att se hur hon hanterade barnen på helt olika sätt utifrån vad de ville och klarade av. En del var rädda, andra var lite oroliga och några var väldigt intensiva. Allt jämnade ut sig eftersom och hunden och barnen kom närmare varandra, mycket p g a att Peppar jobbade så lugnt och välbalanserat.

Det vi gjorde idag kändes viktigt och rätt. Allt jag har lärt Peppar kom till sin rätt och all tid jag har lagt ned på träning har varit väl använd.

Var tacksam för det fina vädret vi har haft idag. Solen gör verkligen underverk med en. Ha det gott och sköt om er.

Inga kommentarer: