tisdag 14 juli 2009

Rapport från Småland

Vi har nu kuskat igenom en del av Sverige och befinner oss för tillfället i Lönneberga för att hälsa på en av mina systrar. Vi har sovit på en del campingar under vägen och det är verkligen bra träning för jyckarna. De har skött sig hur bra som helst. Inte skällt på andra hundar, varit lugna och fina.
Vad vi tränar på nu är att få Peppar att gå bättre i koppel?????????? Ska man behöva träna det med en 5-åring, va? Hon blir av någon anledning stressad när vi ska ut på koppelpromenad men bara när husse eller någon unge är med. Är det bara Peppar och jag så går det hur bra som helst.

Vi tränar också på att kunna vara lugn trots att det spatserar förbi en katt, vilket är otroligt svårt för båda hundarna. Min syster har tre stycken så det är gott om träningstillfällen. Försöker också se till att få tid till sköna skogspromenader men har fortfarande ont i mitt ena ben så de går inte så snabbt men det går bättre än tidigare. Ska försöka att lägga spår imorgon. Det är svårt att få tid till spårandet när man är på resande fot.
Har plockat en del fästingar, speciellt på Peppar, som ännu inte hunnit att sätta sig. Båda hundarna har gifthalsband och vi får väl se om de hjälper. Vilka äckliga små kryp.

Ha det nu så gott och sköt om er och era vovvar. Hoppas att det slutar att regna.

Inga kommentarer: