måndag 8 november 2010

Var är ni??????????

Har precis kommit hem från Spel och konstkväll, som jag har varannan måndag klockan 19.00. Jag bara undrar var alla hundägare med vidhängande hundar är. Ikväll var det en enda vovve där. I våras var det ofta 4 - 10 jyckar som var spelsugna men nu i höst har jag fått sitta ensam flera gånger. Jag tänkte att jag håller på till juluppehållet men vill du göra andra saker på måndagar än att komma till hundlokalen och spela så kan ju jag lika bra vara hemma och spela med mina egna hundar. Hoppas verkligen att du som läser detta kommer och spelar nästa tillfälle den 22/11. Nu på måndag, den 15/11 har jag upplevelsebana kl 19.00. Var varmt välkommen.

I helgen var jag på clinic i Sthlm. Det går ut på att en kursledare håller i en utredning inför publik. I dessa fall var det aggressiva hundar på lördag och rädda hundar på söndag. Förutom att det var skönt att få åka bort själv, t o m utan hund, så var det fantastiskt välbehövligt att fylla på kunskapsförrådet, få nya ideer, kunna ställa frågor och få svar och att få vara elev. Cilla, Hundens Huschefen och min mentor, är så intressant och rolig att lyssna på och hon är väldigt kunnig. En riktigt höjdarhelg. Ska dit denna helg också men då för att jobba som lärare på Terapihundsutbildningen där nere. Peppar och jag ska göra besök på Södermalm, minsann. Spännande och nervöst.

Någonting som blev väldigt tydligt för mig var hur snål jag är med att ge betalt för det som jag vill att Peppar gör för mig. Jag tar alldeles för mycket för givet, slutar och betala och blir sedan purken när hon utför saker oengagerat eller långsamt. För att behålla skärpan hos hunden måste man ge betalt. Självklart inte lika mycket som under inlärning men ibland och oftare än sällan:)
Två saker jag vill påminna om; träningshelgen jag tänker ha första helgen i december om det är tillräckligt många anmälda och studiecirkeln kring boken "Lär känna din hund och dig själv" av Kerstin Malm där Studifrämjandet har lovat att gå in med viss rabatt för boken och där själva cirkeln är kostnadsfri.

Tänkte gå och kvarta nu men som sagt; kom till träningar både inne och ute. Är kul och nyttigt både för dig och jycken.

Sov Gott

3 kommentarer:

Marie & Koira sa...

Ja, var är vi egentligen??? Dags att jag tar mig i kragen minsann! Har inte kommit en enda gång i höst och nu är det vinter! Tack för uppmaningen, vi dyker upp inom kort! :-)

(Hoppas fler känner sig manade.)

Sara sa...

Hej Anja!

Jag kanske dyker upp med Rosa (du vet, odrägligt skuttig storpudel med tofsar åt alla håll)! Vi är på Wången ett par dagar då och om jag bara inte drunknar i jobb så kommer vi gärna och spelar lite. Mycket har hänt sen sist och Rosa har förändrats en hel del men hon kan nog uppskatta en ur till dig.

Anonym sa...

Jag kan inte måndagar men såg du skulle byta dag efter jul så då ska jag minsann dit nåt! Blir kul ;-)