tisdag 22 april 2008

Peppars strejk

I helgen ville inte Peppar vara med längre. Vi hade varit ute på en lång skidtur på fjället, typ 5 km i tösnö på lördagen. Hundarna fick jobba ordentligt, speciellt Peppar som fick springa hela vägen. På söndag fm så tog jag med mig hundarna upp i skidliften och tog en liten extra tur. Husse skulle sedan ta en skidtur och jag sa att han kunde ta med sig Peppar. När han kommer fram till skidspåret efter en lång nedförsbacke (Peppar är lös) så finns hon inte. Hon har helt enkelt sprungit hem. Husse var inte så glad men felet var ju helt och hållet mitt. Jag borde ha förstått att hon var trött. Häftigt ändå att hon så tydligt signalerade att hon hade fått nog, nu när inte vi fattade. Har haft kurser denna vecka. Vi är på gång nummer 6. Det har hänt jättemycket med hundarna och framförallt med ägarna. Jag är glad att det jag försöker lära ut faktiskt fungerar. Det enda som oroar mig lite att nästan alla hundägare har svårt att se framstegen och lätt glömmer bort hur det var från början. Kom ihåg att förstärka de beteenden som ni vill ha hos hunden.
Mycket just nu cirklar runt B&T-gruppen. Himla spännade och roligt projekt som tar mycket tid och är väldigt lärorikt och berikande. Det kommer att komma mer info på hemsidan framöver.
Vill passa på att göra reklam för träningslägret med övernattning som vi ska ha sista helgen i juni. Inte så många platser så först till kvarn......:-) Vi kommer att träna hund, äta och prata hund. Kan bli skitkul.
Ha det..........:-P

1 kommentar:

Umeå Sofia sa...

Hej! Jag tänkte på detta med val av ras... På min rasklubbs hemsida (hemskt dålig sida förresten) debatteras det ibland om val av förstagångshund och att man inte rekomenderar en parson till förstahundsägare. Jag känner att debatten ofta blir felriktad för jag tror att man fokuserar för lite på att ha konsekvent uppfostran, om man läser på mycket om sin ras och fostran (eller skaffar en bra tränare) istället för själva rasen! Man kan väl egentligen inte förvänta sig en "perfekt" hund om man inte läser, aktiverar, studerar och lägger ned nycket tid på den, oavsett ras?

FAST, klart att jag märker att Ester är en terrier och jag försöker inte säga att hundar är alla likadana utan klart att de har ett arv! Men skaffar man en terrier borde det väl förutsättas att man tar reda på hur terriers generellt fungerar till skilland från andra hundar.


Men till frågan(orna), skulle du av-rekomendera vissa raser till förstahundsägare? Du som har både en Curry (Borderterrier) och Peppar (Schäfer), vill du inte berätta om hur de skijer sig åt som hundar, både persolighet och ras-arv.

Sen ska jag bara avsluta med att säga att det går bättre o bättre här uppe med träning!

Kram på dej!